Maatregelen omtrent Coronavirus

Iedereen is inmiddels op de hoogte van het coronavirus. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen volgt Carpus Care handtherapie de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Lees hier hoe dit specifiek van toepassing is binnen onze praktijk.

Content

Maatregelen

Onze praktijk blijft gewoon open en de behandelingen kunnen doorgaan mits je geen verkoudheids- of griepklachten hebt. Ook wanneer je langer dan twee weken geleden in een risicogebied bent geweest, maar geen griepverschijnselen, luchtweg- of verkoudheidsklachten hebt, kan de behandeling doorgaan. Twijfel je of je naar de behandeling kunt komen? Neem dan telefonisch contact op met de praktijk.

We gaan uiterst zorgvuldig om met de gezondheid van onze patiënten en therapeuten, zoals je dat van jouw vertrouwde handtherapiepraktijk kunt verwachten. Mocht jouw therapeut vanwege klachten niet aanwezig kunnen zijn, dan word je daar persoonlijk over geïnformeerd. We zullen dan samen naar een andere oplossing zoeken.

Handtherapie op afstand

Kun je niet naar de praktijk komen, dan is handtherapie op afstand mogelijk. De therapeut kan telefonisch de voortgang bespreken en de nodige oefeningen via e-mail toesturen. Verder zijn wij gestart met videoconsulten. Op deze manier kunnen we de zorg blijven hanteren zoals u die van ons gewend bent. Neem contact op met de praktijk voor meer informatie.

Maatregelen in de praktijk

In onze praktijk wordt gebruik gemaakt van diverse oefenmaterialen. Deze materialen worden altijd zorgvuldig schoongemaakt door onze therapeuten.

Wij werken volgens de richtlijnen van de RIVM. Wij hebben om enig risico te voorkomen de richtlijnen zelfs verscherpt en hebben plexiglazen wanden geplaatst tussen therapeut en patiënt. Mocht u ondanks onze maatregelen toch liever niet naar de praktijk komen dan is ook behandeling via videoconsult mogelijk.

Wij vragen u dan ook om voor de behandeling uw handen minimaal 25 seconden te wassen.

Wat kun je zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn:

  • Was je handen regelmatig;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die na gebruik weg.
  • Schud tijdelijk geen handen om eventuele verspreiding te voorkomen.
  • Raak het gezicht zo min mogelijk aan, met name de ogen, neus en mond.

Meer weten?

Neem contact op met de praktijk.