CHT-NL handtherapeut & ergotherapeut

Roxanne Jacobs

Ik ben Roxanne Jacobs. In 2012 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut. Na mijn studie heb ik in een eerstelijns praktijk gewerkt. Naast mijn baan volgde ik de specialisatie handtherapie in Utrecht. Deze opleiding heb ik met succes afgerond en in 2014 heb ik Carpus Care handtherapie opgericht. In 2017 heb ik een tweede praktijkopleiding voor handtherapie gevolgd aan het Erasmus MC te Rotterdam. Deze is ook met succes afgerond. Sinds 2019 ben ik gecertificeerd handtherapeut.

Als handtherapeut en ergotherapeut kun je heel veelzijdig te werk gaan door het maken van spalken, patiëntgerichte oefeningen etc. Mijn werk voelt als een passie voor mij. Ik breng het probleem in kaart en werk, samen met de patiënt, aan een optimaal herstel. Tijdens elke behandeling staat de patiënt centraal met zijn of haar handklachten. Het zoeken naar de juiste oplossing, dat is waar ik goed in ben.

In mijn vrije tijd ben ik geregeld te vinden op de skibaan, als skiër én als skilerares.

Naast mijn werk als handtherapeut zet ik me in om het beroep handtherapie verder te ontwikkelen. Ik ben vice voorzitter van Netwerk Handtherapeuten Limburg en Commissielid Profilering en Kwaliteit van de NVHT.

data.title

Wat anderen over ons zeggen

Niels Slangen

Carpus Care was mijn redding

Na 7 weken slecht passende vingerbrace gedragen te hebben bij malletvinger en door onvoldoende info over behandeling te hebben gekregen, met vreselijk stinkende vinger op eigen initiatief naar Carpus Care gegaan. Deze hebben vinger schoongemaakt, nieuwe passende brace aangemeten en therapie gestart. Na wederom 7 weken brace zei vorige behandelaar dat ik brace uit kon doen maar vinger ging na een week weer hangen. Carpus Care weer opgezocht en therapie nog verlengd met 3 maanden. Nu prachtig rechte vinger! Ben blij dat ik niet naar vorige behandelaar geluisterd heb en Carpus Care heb opgezocht! Een lange weg gegaan van bijna 9 maanden door alle foute info van anderen. Reuze gelukkig dat ik bij Carpus Care terecht ben gekomen met supergoede behandeling en therapie en fijne motivatie om vol te houden. Zij geloofden in goed herstel en ze hebben voor de volle 100 % gelijk gehad. Iedereen met handletsel raad ik dit instituut aan!